Veel gestelde vragen

Ja, u kunt bij 1001tuinhuisjes, uw maatwerk tuinhuis bestellen. Wij ontwerpen, timmeren, leveren en monteren uw tuinhuis. Bij 1001tuinhuisjes, is maatwerk, de standaard. Wij timmeren in onze eigen timmerwerkplaats, alles op wens van de klant. De klant bepaalt de afmetingen, het model, een soort hout, de dakvorm, de deuren en ramen, enzovoort. Ontwerp uw eigen bouwwerk en wij maken het. Elk tuinhuis wordt samengesteld, zoals u het wenst. Dit geldt natuurlijk ook voor onze houten schuren, veranda's, bergingen, garages, carports, overkappingen, kapschuren en tuinkantoren. 1001tuinhuisjes, heeft meer dan 1000 mogelijkheden.

In veel gevallen kunt u een tuinhuis plaatsen zonder een omgevingsvergunning aan te vragen. Een van de voorwaarden is dat uw tuinhuis niet hoger mag zijn dan 3 meter en u deze niet gebruikt als slaapkamer of keuken. De totale oppervlakte van 'bijbehorende gebouwen' mag niet meer zijn dan 30m2.

Wat mag zonder vergunning gebouwd worden?

De maximaal toegestane grootte van een vergunningsvrije aanbouw hangt af van het type woning en de locatie. Landelijk geldt de volgende regel: je mag tot 4 meter uitbouwen mits 50% van de tuin onbebouwd blijft en niet in een beschermd stadsgezicht ligt of een monumentaal pand is. Check dit altijd bij jouw gemeente.

Hoe groot mag een tuinhuis zonder vergunning?

Je tuinhuis of bijgebouw mag maximaal 40 m² oppervlakte innemen. Groter kan, maar dan zal je een stedenbouwkundige vergunning moeten aanvragen. Opgepast voor de berekening van de totale oppervlakte: de oppervlakte van reeds bestaande bijgebouwen moeten afgetrokken worden van je nieuwe bijgebouw of tuinhuis.

Wat als je tuinhuis zet zonder vergunning?

Voor het bouwen of plaatsen van een tuinhuisje of bijgebouw dat kleiner is dan 40 m² oppervlakte, hoef je veelal geen vergunning aan te vragen.

Uw gewenste tuinhuis staat of grenst aan de voortuin dan heeft u vaak een vergunning nodig. – Komt het tuinhuis aan het huis vast te zitten met een tussendeur, dan wordt het aangemerkt als een aanbouw en is een vergunning nodig.

Ja, u kunt uw tuinhuis door 1001tuinhuisjes laten monteren. Uw bestelde tuinhuis, wordt bij u thuis afgeleverd, met een duidelijke bouwtekening met een montage handleiding. U kunt uw bouwwerk zelf (laten) opbouwen. Wij hebben ook vakkundige buitenmontage teams, welke de montage voor u kunnen uitvoeren. Een montage team, bestaat uit een bus, met gereedschap, twee monteurs en een aanhangwagen. Onze buitenmonteurs, staan al voor u klaar. Wij ontwerpen, timmeren, leveren en monteren, uw tuinhuis. Dit geldt natuurlijk ook voor onze houten schuren, veranda's, bergingen, garages, carports, overkappingen, kapschuren en tuinkantoren.

1001tuinhuisjes, levert maatwerk en worden alle klantspecifieke bouwwerken, op wens van de klant getimmerd, geleverd en indien gevraagd gemonteerd. De klant kiest, een model, een houtsoort, de afmetingen, de deuren en ramen. Wij kunnen zonder uw specifieke wensen, geen prijs bepalen. Bijvoorbeeld, wilt u het bouwwerk bij thuis gemonteerd hebben of alleen geleverd? Indien u aangeeft wat u wilt hebben, ontvangt u binnen 7 werkdagen een gratis en geheel vrijblijvende maatwerk offerte. Maatwerk, is bij ons de standaard. Hierop zijn we organisatorisch geheel ingericht. Maatwerk, is meestal niet veel duurder, dan standaard bouwwerken. Uw maatwerk bouwwerk, wordt wel het bouwwerk, wat u echt wilt hebben. 1001tuinhuisjes, heeft meer dan 1000 mogelijkheden. 

Ieder houten bouwwerk wordt door 1001tuinhuisjes samengesteld, ontworpen, getimmerd, geleverd en gemonteerd, zoals u het wenst. U heeft hierbij de keuze uit, welke afmetingen moet uw bouwwerk hebben, welk soort hout, welke dakvorm u wilt hebben en de keuze uit diverse soorten, deuren, ramen, dakbedekkingen en dakgoten. Ook kan uw bouwwerk, bijvoorbeeld geheel of gedeeltelijk (voor-) geïsoleerd worden. Meer informatie vindt u, onderaan deze web-site, onder het hoofdstuk "Informatie", rubriek Materiaalkeuze. Dit geldt natuurlijk ook voor onze houten schuren, veranda's, bergingen, garages, carports, overkappingen, kapschuren en tuinkantoren. 1001tuinhuisjes, heeft meer dan 1000 mogelijkheden.

Ja, 1001tuinhuisjes levert het bouwwerk als compleet prefab bouwpakket bij u thuis af, inclusief een duidelijke bouwtekening, met een montage handleiding, om het zelf te (laten) monteren. Wilt u liever niet zelf monteren? Natuurlijk kunt u dit ook laten doen, door één van onze vakkundige montageteams. Onze montageteams komen met twee monteurs, een bus met gereedschap en een aanhangwagen naar u toe. Onze buitenmonteurs, staan voor u klaar. Dit geldt natuurlijk ook voor onze houten schuren, veranda's, bergingen, garages, carports, overkappingen, kapschuren en tuinkantoren. 1001tuinhuisjes, ontwerpt, timmert, levert en monteert uw bouwwerk.

Het bouwwerk van 1001tuinhuisjes kan het best, op een verhard, waterpas en voldoende groot fundament, geplaatst te worden. Heeft u geen verhard en/of waterpas en/of voldoende groot fundament, geeft dat direct aan, 1001tuinhuisjes heeft voor u altijd een goede oplossing. Meer informatie vindt u, onderaan deze web-site, onder het  hoofdstuk "Informatie", rubriek Materiaal keuze.

Het mooie aan al onze prefab tuinhuizen is, dat het een compleet bouwpakket is. Uw bestelde tuinhuis, wordt bij u thuis afgeleverd, met een duidelijke bouwtekening en een montage handleiding. Hierdoor is het mogelijk het tuinhuis, zelf op te bouwen. Dit bespaart je behoorlijk wat montage kosten. In het bouwpakket zijn alle wanden en onderdelen, al op maat gemaakt. Wilt u liever niet zelf monteren, dan kunnen wij de montage voor u te doen, met onze eigen deskundige montageteams. 1001tuinhuisjes, ontwerpt, timmert, levert en monteert uw tuinhuis. Dit geldt natuurlijk ook voor onze houten schuren, veranda's, bergingen, garages, carports, overkappingen, kapschuren en tuinkantoren. Kunnen onze complete wanden, niet door uw huis- en/of schuurdeur, kunnen wij op uw verzoek deze wanden halveren, zodat deze wel door de deuren gaan.

1001tuinhuisjes, kan u direct informeren over de levertijd, alvorens u opdracht geeft of iets bestelt.

1001tuinhuisjes, levert uw bouwwerk met de daarbij behorende materialen, in geheel Nederland (en tegen meerprijs op Waddeneilanden en in Zeeland) en België vanaf € 225,- bij u thuis af. Wij komen dan met een chauffeur, een bus en een aanhangwagen. Het is dan wel noodzakelijk, dat er vanuit de klant, een fysiek sterk persoon aanwezig is, om de chauffeur te helpen met het afladen. Afhalen bij onze fabriek, is ook mogelijk. Bij een levering met een montage opdracht, worden er geen afleverkosten berekend.

De complete prefab wanden van 1001tuinhuisjes, kunnen met schroeven en pluggen aan de fundering worden bevestigd. Bij een overkapping, kunnen de staanders bevestigd worden met metalen paalhouders aan het houten vlonder en/of op verstelbare betonpoeren. Zie onderaan onze website onder het hoofdstuk Informatie, rubiek Materiaalkeuze

Voor informatie over garantie verwijzen we u graag naar onze algemene verkoopvoorwaarden van 1001tuinhuisjes. Meer info vindt u, onderaan deze web-site, onder de "1001tuinhuisjes.nl", rubriek; Alg. verkoop voorwaarden.

1001tuinhuisjes, nodigt u van harte uit, om ons bedrijf, de timmerwerkplaats met enige inspiratiemodellen te komen bekijken. Hier kunt u de productie, de materialen en enige voorbeelden zien. Onze complete showroom staat op onze website, hier staan onze bouwwerken, welke wij de afgelopen jaren, hebben ontworpen, getimmerd, geleverd en/of gemonteerd.

Zes dagen in de week, van Maandag tot en met Zaterdag  van 9.00 uur tot en met 17.00 uur is ons bedrijf geopend en staat ons verkoopteam met koffie/thee, voor u klaar. Bij voorkeur, na een telefonisch afspraak.

De betaling kan op diverse manieren gedaan worden. 

- U betaalt volledig vooruit.

- U betaalt de overeengekomen vooruitbetaling.

- U betaalt het reststand bedrag, onder rembours aan de chauffeur en/of de monteur.

- U betaalt het restbedrag, vóór u het product komt afhalen.

Meer lezen

Meer informatie?

flyer

Bekijk onze brochure