Fundering, op maat

Het is van groot belang dat het fundering sterk, recht, stabiel en waterpas is. Mogelijk heeft u een sterk, stabiel en waterpas plateau, zoals een oppervlakte van trottoir/stoeptegels. Het ontbreken van een goede fundering voor uw bouwwerk, kan ervoor zorgen dat ramen en/of deuren niet goed sluiten en dat diverse bevestigingspunten, onder druk komen te staan. Er zijn verschillende manieren om een goede fundering aan te leggen. Welke fundering voor uw bouwwerk het beste is, hangt af van de ondergrond, uw wensen en uw budget. Hieronder kunt u enige mogelijkheden bekijken.

Meer lezen

1. Hardhouten fundering + piketpalen

Bij zo'n fundament, wordt er gebruikt gemaakt van een Azobé hardhouten balken met een afmeting van ca.15x5cm. De ringbalk wordt bevestigd aan Azobé piketpalen, welke de grond in worden getrild. De duurzaamheidsklasse van Azobé hard hout is type I en dat is meer dan 25 jaar. Tussen de ringbalken kan een houten vloer gelegd worden, welke ondersteund wordt door (beton) tegels en/of houten balken. Bij uw de opdrachtsbevesting ontvangt u een aanzichttekening en een funderingstekening, met de afmetingen. Belangrijk is het, dat deze fundering, voldoende groot is, geheel recht, sterk en waterpas geplaatst wordt. De hardhouten fundering met piketpalen, wordt door ons montageteam geplaatst.

2. Betonnen opsluitbanden

De betonnen opsluitbanden kunt u zelf of door uw plaatselijk stratenmaker/tuinman laten, ingraven. Op deze opsluitbanden worden later, de kant en klare, complete wanden, van uw bouwwerk geplaatst. Bij uw de opdrachtsbevesting ontvangt u een aanzichttekening en een funderingstekening, met de afmetingen. Belangrijk is het, dat deze fundering, voldoende groot is, geheel recht, sterk en waterpas geplaatst is. 

3. Beton poer

Een betonpoer is alleen geschikt als fundering, voor de staanders, van uw bouwwerk. (Dus niet voor de ondersteuning van de kant en klare, complete wanden). Deze betonpoer is inclusief draadeind M16 + plaat 10x10 cm. De verstelbare beton poer is verkrijgbaar in de kleuren grijs of antraciet. Bij uw de opdrachtsbevesting ontvangt u een aanzichttekening en een funderingstekening, met de afmetingen. Belangrijk is het, dat deze fundering, voldoende groot is, geheel recht, sterk en waterpas geplaatst wordt. Deze betonpoeren, kunnen door ons montageteam geplaatst worden.

Afmeting: Onderzijde: 18x18cm, Bovenzijde: 15x15cm, Hoogte: 50cm, Gewicht: 33kg

4. Fundament beton plateau

Dit betonnen plateau kunt u zelf (of door een plaatselijk stratenmaker/tuinman) laten aanleggen. Op dit beton plateau worden later, de kant en klare, complete wanden, van uw bouwwerk geplaatst. Bij uw de opdrachtsbevesting ontvangt u een aanzichttekening en een funderingstekening, met de afmetingen. Belangrijk is het, dat deze fundering voldoende groot is, geheel recht, sterk en waterpas geplaatst wordt. 

 

5. Fundament beton klinkers/stoeptegels

Dit plateau met beton klinkers en/of trottoir/stoeptegels, kunt u zelf (of door uw plaatselijk stratenmaker/tuinman laten) maken. Op deze beton klinkers/tegels worden later, de kant en klare, complete wanden, van uw bouwwerk geplaatst. Bij uw de opdrachtsbevesting ontvangt u een aanzichttekening en een funderingstekening, met de afmetingen. Belangrijk is het, dat deze fundering voldoend groot is, geheel recht, sterk en waterpas geplaatst wordt. 

Meer informatie?

flyer

Bekijk onze brochure