Isolatie, op maat

Een tuinhuis, berging, schuur en/of garage kan door ons goed tegen de warmte, de kou en het geluid, geïsoleerd worden. Indien u op een later moment uw bouwwerk zelf wilt (laten) isoleren, kunnen wij op uw verzoek, reeds bij de voorbereiding van de wanden, met uw isolatie wens rekening houden. Wij brengen dan bij de opbouw van het wanden framewerk, een dampdoorlatende folie aan. Waarop u later,  het isolatiemateriaal kunt (laten) bevestigen.

Meer lezen

1. Wand isolatie

De wand isolatie kan alsvolgt worden geconstrueerd. Beredeneerd: Van buiten, naar binnen.

1) Wandbeplanking, alle mogelijke houtsoorten.

2) Een lat van circa 1cm dik, tussen de wandbeplanking en de dampdoorlatende folie. (De ventilatie voorkomt, de verstikking van de buitenwand van uw bouwwerk).

3) Waterkerende en dampdoorlatende folie. (Van buiten kan er geen regenwater naar binnen komen en de eventuele damp van de binnenkant, kan wel naar buiten).

4) Tussen de balken van het framewerk, wordt het isolatiemateriaal zoals, glaswol en/of Pir-platen geplaatst.

5) Aan de binnenzijde van uw bouwwerk, op de balken met daar tussen het geplaatste isolatie materiaal, komt een dampdichte folie.( De waterdamp kan dan wel naar buiten).

6) En als laatste voor de afwerking een multiplex plaat van 9mm.

Op de afbeelding ziet u de multiplex plaat, de dampdichte folie, de balken en tussen deze balken, het isolatiemateriaal.

2. Dak isolatie zadeldak / lessenaarsdak

Op het dakbeschot wordt een houten framewerk gemonteerd en daaronder worden er PIR isolatieplaten geplaatst. Op het houten framewerk met het aangebrachte PIR isolatieplaten kunnen onder andere, de metalen dakpanplaten, dakshingles of echte dakpannen worden gelegd. 

 

3. Dak isolatie platdak

Bij een bouwwerk met een platdak, worden er op de dakplanken, PIR isolatieplaten geplaatst. Op deze geplaatste PIR isolatieplaten wordt de EPDM dak rubberfolie gelijmd.

De dak isolatie kan alsvolgt worden geconstrueerd: Van onder, naar boven beredeneerd;

1) Op de dakbalken/gordingen, komen de dakplanken.

2) Op de dakplanken, worden de PIR isolatieplaten bevestigd.

3) Op deze PIR isolatieplaten wordt de EPDM dak rubberfolie gelijmd.

 

4. Vloer isolatie

Bij elk bouwwerk van 1001tuinhuisjes.nl, kan er onder de houten vloer, PIR isolatieplaten worden aangebracht. 

1) Bij een bestrate fundering, worden  de PIR isolatieplaten, op de bestrate fundering, tussen de balken, onder de houten vloer gelegd.

2) Bij een hardhouten ring fundering, worden de PIR isolatieplaten, tussen de balken, onder de houten vloer gelegd.

 

Meer informatie?

flyer

Bekijk onze brochure