Dakbedekking, op maat

1001tuinhuisjes.nl heeft meerdere mogelijkheiden, om te kiezen uit diverse dakbedekkingen. Hieronder omschrijven we enkele van de vele mogelijkheden. 

1. Bitumen dakshingles voor zadel- of lessenaarsdaken

Dakshingles is een relatief goedkoper dan de overige soorten dakbedekking. De dakshingles worden op het dakbeschot gespijkerd met speciale asfaltnagels. Het gewicht van de dakshingles is laag, waardoor ze ook op een lichte dakconstructie bevestigd kunnen worden. De dakshingles zijn leverbaar in de kleuren rood, groen en zwart. Voor het gebruik van dakshingles heeft het dak een hellingshoek nodig van minimaal 15 graden. Ons advies is, om er bij een zadel- of lessenaarsdak, er wel een dakgoot met regenpijp te monteren.

2. Dakpanplaten voor zadel- of lessenaarsdaken

Verkrijgbaar in de kleuren: terracotta en antraciet

Deze dakpanplaten zijn duurzaam, licht en hebben dezelfde uitstraling als een traditioneel pannendak. De dakpanplaten kunnen net zoals de dakshingles, bevestigd worden op een lichte dakconstructie, wat kostenbesparend is. De stalen dakpanplaten worden gemaakt met een speciale coating, waardoor de platen geheel onderhoudsvrij en zelfreinigend zijn. Mosgroei heeft hierdoor geen enkele kans. Voor het gebruik van dakpanplaten, heeft het dak een hellingshoek nodig van minimaal 9 graden. Ons advies is, om er bij een zadel- of lessenaarsdak, er wel een dakgoot met regenpijp te monteren.

3. EPDM dak rubberfolie voor platte daken

Platte daken worden altijd bedekt met een hoogwaardige EPDM dak rubberfolie. Deze dikke folie is onderhoudsarm, 100% UV-ozon bestendig. Zelfdovend, bitumenbestendig, snel verwerkbaar, duurzaam en bouwbiologisch verantwoord. De EPDM dak rubberfolie heeft een levensduur van minimaal 30 jaar. EPDM is ook geschikt, om op deze dakbedekking, de sedum groene planten cassettes wilt plaatsen. We kunnen dan met alle sedum-cassette voorbereidingen, rekening houden.

   

4. Natuurlijk daglicht doorlatende polycarbonaat platen, voor schuinaflopende daken

Voor bijvoorbeeld veranda’s en/of overkappingen met schuin aflopende dak, kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van meerwandige  polycarbonaatplaten. Kies uit een heldere transparante of doorschijnende opaal melkwit polycarbonaatplaten. Deze platen zijn weerbestending en laten een natuurlijk daglicht door. U zit droog en in een natuurlijk daglicht.

 

5. Dakpannen

Meer lezen

Meer informatie?

flyer

Bekijk onze brochure

1001tuinhuisjes.nl maakt gebruik van Cookies

Wij hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd.

In onze Privacyverklaring is hier meer over te lezen.

OK