Dakbedekking, op maat

1001tuinhuisjes heeft meerdere mogelijkheiden, om te kiezen uit diverse dakbedekkingen. Hieronder omschrijven we enkele van de vele mogelijkheden. 

 

Meer lezen

1. Bitumen dakshingles voor zadel- of lessenaarsdaken

Dakshingles, op een zadel- of lessenaarsdak kosten relatief minder, dan de overige soorten dakbedekking. De dakshingles worden op het dakbeschot gespijkerd met speciale asfaltnagels. Het gewicht van de dakshingles is laag, waardoor ze ook op een lichte dakconstructie bevestigd kunnen worden. De dakshingles zijn leverbaar in de kleuren rood, groen en zwart. Voor het gebruik van dakshingles, heeft het dak een hellingshoek nodig van minimaal 15 graden. Ons advies is, om er bij een zadel- of lessenaarsdak, er wel een dakgoot met regenpijp, te monteren.

2. Dakpanplaten voor zadel- of lessenaarsdaken

Deze metalen dakpanplaten zijn duurzaam, licht en hebben dezelfde uitstraling als een traditioneel pannendak. De dakpanplaten kunnen net zoals de dakshingles, bevestigd worden op een lichte dakconstructie, wat kostenbesparend is. De stalen dakpanplaten worden gemaakt met een speciale coating, waardoor de platen geheel onderhoudsvrij en zelfreinigend zijn. Mosgroei heeft hierdoor geen enkele kans. Voor het gebruik van dakpanplaten, heeft het dak een hellingshoek nodig van minimaal 9 graden. Ons advies is, om er bij een zadel- of lessenaarsdak, er wel een dakgoot met regenpijp te monteren. De metalen dakpanplaten ziin verkrijgbaar in de kleuren:  zwart, antraciet en terracotta rood.

3. EPDM dak rubberfolie voor platte daken

Platte daken worden altijd bedekt met een hoogwaardige EPDM dak rubberfolie. Deze dikke dak rubberfolie is onderhoudsarm. Tevens 100% UV-ozon bestendig, zelfdovend, bitumenbestendig, snel verwerkbaar, duurzaam en biologisch verantwoord. De EPDM dak rubberfolie heeft een levensduur van minimaal 25 jaar. Deze EPDM dak rubberfolie is ook geschikt, om op deze dakbedekking, de sedum groene planten cassettes te plaatsen. We kunnen dan op uw wens, met alle sedum-cassette voorbereidingen, rekening houden.

4. Natuurlijk daglicht doorlatende polycarbonaat platen, voor schuinaflopende daken

Voor bijvoorbeeld veranda’s en/of overkappingen met schuin aflopende dak, kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van meerwandige  polycarbonaatplaten. Kies uit een heldere transparante of doorschijnende opaal melkwit polycarbonaatplaten. Deze platen zijn weerbestending en laten een natuurlijk daglicht door. U zit droog en in een natuurlijk daglicht.

5. Dakpannen

Beton dakpannen worden uit betonspecie geperst en daarna verhard. Ze zijn bestemd voor schubvormige dakbedekking voor hellende daken. Beton dakpannen zijn uitgevoerd met dubbele zijsluitingen, kopsluitingen ontbreken, hetgeen een snelle dekking bevordert. Vanwege deze eigenschap wordt de betonpan ook wel een sneldekpan genoemd. U kunt ook andere soorten dakpannen kiezen. Bijna alle dakpan soorten zijn mogelijk! Deze klantspecifieke soort dakpannen, kunt u aangeven op het offerte aanvraagformulier, in de klant notities. Voorbeeld; Garage zadeldak + schuur Babberich

Meer informatie?

flyer

Bekijk onze brochure