Advies nodig? Tel: 0031 (0)315 - 785284 1001Tuinhuisjes.nl         2e paasdag zijn wij gesloten!    2e paasdag zijn wij gesloten!

 

Bouwvergunning

In sommige gevallen heeft u een bouwvergunning of omgeveingsvergunning nodig voor uw tuinhuis, garage, chalet, etc. Dit is helemaal afhankelijk van de afmeting en de plaats waar het komt te staan. Is het oppervlak groter dan 30 m2 of hoger dan 3 meter dan heeft u vrijwel altijd een bouwvergunning of een omgeveningsvergunning nodig. 

 

                                                   

Voor meer informatie kunt u kijken op het omgevingsloket.

 

Op de omgevingsloket weet u snel of er een bouwvergunning nodis is voor uw tuinhuis, schuur, garage, veranda, houten chalet, etc. Aan de hand van de afmetingen en situatie kunt u vaststellen wat er van toepassing is:

 

- Geen bouwvergunning
- Lichte bouwvergunning
- Reguliere bouwvergunning

 

Zodra u dit weet kunt u inloggen met uw DigiD code en de aanvraag indienen.

Een situatietekening van uw perceel is vereist indien u een bouwvergunning nodig heeft. Hiervoor kunt u een kadastrale kaart van uw huis downloaden op de site van het kadaster. Deze kunt u downloaden door op kadastrale kaart aanvragen te klikken. De kosten hiervan bedragen €1,40. 
  
Mocht u voor het plaatsen van een tuinhuis, houten berging, houten schuur, houten garage, carport, chalet, etc een bouwvergunning nodig hebben, dan hebben wij voor uw gemeente de technische tekeningen. 
  
TIP! Ga op zoek naar de website van uw gemeente. Vaak kunt u daar ook heel veel contact-informate vinden over het aanvragen van een bouwvergunning. Vind het webadres van uw gemeente gemakkelijk op de site van Vereniging van Nederlanse Gemeenten.